« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
STVARNO?

Želite smršaviti? Jedite - masni sir!

Ovo je dobra vijest za sve ljubitelje mozzarelle, parmezana, emmentalera, fete, gaude i svih mogućih vrsta sira bez kojih ne možemo zamisliti sendvič, pizzu ili lazanje

Uživajte u dobrom, pravom, masnom siru...
Uživajte u dobrom, pravom, masnom siru... (Arhiva)
Više o

sir

,

masni sir

,

mršavljenje

,

struk

Sir je dugo slovio kao masna, ne tako zdrava namirnica koju je bolje jesti u manjim količinaa, pogotovo ako je riječ o starim, odležanim sirevima

No, došlo je do kopernikanskog obrata - novo istraživanje pokazalo je upravo suprotno. Ljudi koji jedu puno sira su zdraviji, imaju manju razinu kolesterola u krvi, niži krvni tlak i vitkiji su, posebno u području struka.

Ovo je dobra vijest za sve ljubitelje mozzarelle, parmezana, emmentalera, fete, gaude i svih mogućih vrsta sira bez kojih ne možemo zamisliti sendvič, pizzu ili lazanje.

U istraživanju su znanstvenici  proučavali utjecaj jedenja sira, jogurta, maslaca, vrhnja i mlijeka kod populacije od 18 do 90 godina starosti.

Posebno je zanimljiva činjenica da je istraživanje pokazalo kako sirevi sa smanjenom razinom masti zapravo povećavaju kolesterol i nezdravi su.

Do sad se smatralo kako masniji sirevi doprinose povećanju kolesterola u krvi, ali se sada uspostavilo da nutrijenti koji se u njima nalaze zapravo čine upravo suprotno i smanjuju razinu lošeg kolesterola.

Zapravo nije problem u siru nego u načinu na koji ga jedemo, najčešće u kombinaciji s ugljikohidratima poput kruha, tijesta ili tjestenine.

Stoga, probajte onaj prokušani hedonistički način - malo sira, malo grožđa, čaša dobrog vina...

17.03.2017. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh